Het project

Street art wekt Limburgse tradities tot leven.

In 7 verschillende Limburgse steden worden muurschilderingen aangebracht. Deze ‘murals’ beelden allemaal typische, Limburgse tradities en/of cultureel aspect uit. Het project Limburg Murals laat jullie zien hoeveel moois er in de provincie te ontdekken valt, zorgt dat de tradities levend blijven en brengt je letterlijk in beweging.
Bezoek ze allemaal!

De murals worden aangebracht op plekken waar jij als bezoeker in de gelegenheid bent om een mooie foto te maken. Door het scannen van de QR-code kom je achter het verhaal van de mural, locaties van andere schilderingen én leuke hotspots in de buurt.

Limburg Murals houdt Limburgse tradities op een unieke wijze in leven. Op deze website is meer informatie te vinden over die gebruiken. In iedere stad is een andere traditie(s) en/of cultureel aspect te vinden. Typisch Limburgs, maar ook typisch voor die regio. Een stukje historie dat op een leuke manier toegankelijk wordt voor iedereen.

De murals worden gemaakt door lokale kunstenaars of kunstenaars die een link hebben met de regio. Zij hebben het beste gevoel bij de plek en zijn de perfecte vertalers van de traditie. Allemaal op hun eigen manier en met de artistieke blik die zij hebben op het onderwerp. Een kunstwerk dat zo dichtbij komt dat je er zelf onderdeel van kunt uitmaken.
 
2022 staat in het teken van het aanbrengen van de schilderingen. Via deze website kun je in de gaten houden waar en wanneer we aan de slag gaan. Zorg dat je er geen enkele mist! Volg ook onze social media kanalen voor de laatste updates.

Initiatiefnemers

Wij zijn Fleur & Ellis, je kent ons misschien van Liefs uit Limburg: www.liefsuitlimburg.nl.We besloten eind 2020 om de promotie van onze regio naar een hoger level te tillen. Dit doen we met onze stichting: Limburg Straalt. Voor ons eerste project hebben wij een subsidie aanvraag ingediend bij de Provincie Limburg. We kregen goed nieuws; Limburg Murals is een feit!

Vraag maar raak

Heb je een goed idee of vraag? Laat het ons dan weten via het contactformulier of mail naar contact@limburgmurals.nl!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Onze partners