JULIANATUNNEL

Artiest
Artiest 2
Locatie
Sittard-Geleen
Bezoek deze mural

Vorige week werden de stemmen geteld voor de murals op de Julianatunnel. Inwoners hebben gedurende twee weken hun voorkeuren kunnen doorgeven. Daarna waren de leden van de werkgroep aan de beurt. Het werd een nek-aan-nekrace. De inwoners hebben de doorslag gegeven. 

Uitslag 

Maar liefst 1388 inwoners hebben online gestemd. Voor het ontwerp met als thema ‘mijnverleden’ kregen twee schetsen evenveel stemmen. Aangezien de inwoners zoveel betrokkenheid hebben getoond, heeft de werkgroep besloten om hun stem zwaarder te laten wegen. De winnaar is kunstenaar Erwtje geworden met zijn 3D-versie van de luchtdruktrein. 

De uitslag voor de schets over innovatie was duidelijk. De inwoners en leden van de werkgroep lagen mooi op een lijn. Nash mag zijn ontwerp waarop een (trotse) jongen door zijn verrekijker naar de toekomst van Geleen kijkt, gaan uitvoeren. 

Innovatie De (trotse) jongen staat voor de huidige generatie; hij kijkt naar de toekomst van Geleen waarbij uitvindingen/innovaties goed doen voor het milieu [vergroening, recycling] en inwoners. Verder o.a. de uitvinding van ingenieur Van Iterson [koeltorens] - tevens het gebied waar innovaties verder ontwikkeld worden en recycling in beeld.

Kunstenaar Erwtje

Mijnverleden Bij mijn research naar de geschiedenis van de mijnen werd mijn aandacht getrokken door de luchtdruk-trein, een stukje mooie geschiedenis. Ik heb gekozen voor een 3d effect om zo meer interactie te creëren.

Vervolg 

Nu de uitslag bekend is, worden een aantal praktische vervolgstappen in gang gezet en wordt zo snel mogelijk samen met de kunstenaars gekeken wanneer de uitvoering kan plaatsvinden. 

Initiatiefnemers 

Deze murals maken onderdeel uit van het overall project ‘Limburg Murals’, een initiatief van Stichting Limburg Straalt, gesteund door de Provincie Limburg en in samenwerking met gemeente Sittard-Geleen, Stadslabs Sittard Geleen en de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits. 

De hotspots van

Sittard-Geleen

Lees meer op Liefs uit Limburg

Ontdek meer
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat."

Willy Keersemeekers

Maastricht

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat."

Willy Keersemeekers

Maastricht

Wil je iets vragen?

Vraag maar raak

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Onze partners